Overleg gebruiker:Thomas98

Uit Wikisource
(Doorverwezen vanaf Overleg gebruiker:LIVE NIEUWS)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gtk-dialog-info.svg   Welkom op Wikisource, Thomas98!


Leuk dat je meedoet met dit gemeenschapsproject. We willen je zo veel mogelijk het voel-je-vrij-en-ga-je-gang-gevoel geven. Hier volgen een aantal aanwijzingen die van pas kunnen komen:


  • Een verzameling nuttige links is te vinden op het Gebruikersportaal, dat ook in het menu aan de linkerkant te vinden is.
  • Experimenteren kan in de Zandbak.
  • Wie voorzichtig wil beginnen met bewerken, kan eens kijken bij de Beginnetjes of de Nog te vertalen-bronnen. Wellicht kun je een artikel daar met je expertise uitbreiden.
  • Heb je je nog niet (gratis) geregistreerd, bedenk dan dat dit veel voordelen heeft. Je hebt meer mogelijkheden; zo kun je allerlei voorkeuren instellen en je eigen artikelen in de gaten houden. Ook als je vanaf verschillende computers werkt komen je bijdragen dan in één overzicht. Daarnaast roept een naam binnen de gemeenschap meer herkenning op dan een IP-adres.
  • Wees zorgvuldig met het werk van anderen. Als je de titel van een artikel wilt wijzigen, doe je dat via "wijzig titel". (Dat kan alleen na registratie.) Op die manier blijft de voorgeschiedenis (welke auteurs hebben bijgedragen) bewaard. Die kun je ook bekijken door op "geschiedenis" te klikken.
  • Je kunt berichten ondertekenen met vier tildes, dus ~~~~.
  • Lees ook eens de conventies en de wikiquette van Wikisource.


Veel plezier en succes namens alle gebruikers van Wikisource!

Groetjes, Vincent Steenberg (overleg) 27 aug 2017 17:26 (CEST)

ManiFiesta[bewerken]

Beste Live Nieuws, Ik zag dat je inhoud van ManiFiesta naar wikisource hebt verplaatst. Dat had je alleen beter niet kunnen doen, want het gaat hier om een lijst van artiesten en dat is geen (gepubliceerde) bron. Wikisource is hier niet voor bedoeld helaas. Het is geen appendix van wikipedia, maar een verzameling gepubliceerde bronnen. Dus een flyer van dit festival bijvoorbeeld kan wel (mits je zelf de auteur bent of toestemming van de auteur hebt die te publiceren). Mvg, Vincent Steenberg (overleg) 27 aug 2017 17:40 (CEST)

Dag, ik heb de inhoud nu op een aparte Wiki-pagina geplaatst. Vind ik niet ideaal, maar wordt door verschillende andere artikels ook zo gedaan. Op Wikipedia vond ik immers het artikel niet goed staan, en Wikisource leek mij de geschikte plek te zijn. Misschien is het wat om het project wat breder van inhoud te maken? Ik vind het bijvoorbeeld handig dat ik hier pagina per pagina kon aanmaken in tegenstelling tot Wikipedia waar je één lange lijst krijgt te zien. Hier kun je bovendien makkelijk doorzoeken in de archieven. --Livenws (overleg) 27 aug 2017 18:01 (CEST)
Hallo,
Bedankt. Die lijst ziet er wat mij betreft prima uit. Ik denk dat mensen met CTRL+f of op een andere manier prima door die lijst kunnen navigeren. En voor wikipedia geldt dat je daar in principe dezelfde tools hebt als op wikisource en andersom. Dus zo'n zoekmachine per pagina zou je ook in wikipedia kunnen toepassen. Mvg, Vincent Steenberg (overleg) 29 aug 2017 10:44 (CEST)
En ja, de grens tussen wikipedia en wikisource te laten vervagen lijkt me een volkomen heilloos plan. Vincent Steenberg (overleg) 29 aug 2017 10:46 (CEST)

@Vincent Steenberg - Aangezien de tekst veilig op Wikipedia staat kan het nu wel weg. --Livenws (overleg) 3 sep 2017 01:47 (CEST)

Bedankt. Mvg, Vincent Steenberg (overleg) 3 sep 2017 09:31 (CEST)